קבלן רשום

לא תמצאו מחירים כאלה באינטרנט! צרו קשר ולא תתחרטו!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:
053-3564128

המדריך הבא מיועד עבור:

  1. יזמים ואנשים פרטיים הנמצאים בתהליך של בניה ומחפשים אחר קבלן רשום ורוצים להבין את התחום לעומק
  2. קבלנים קבלנים שעדיין לא מוגדרים כקבלנים רשומים ורוצים להבין איך זה עובד בפועל.

למעשה, תחום הבניה עבר בשנים האחרונות שינויים רבים. כיזמים, בעלים של פרויקט או אפילו משפחה שצפויה להקים ולבנות בית בישראל, עלינו לאתר קבלן רשום הפועל על פי החוק. קבלן רשום הוא בעצם הדרך של מדינת ישראל להציג בפניכם שמדובר באדם מנוסה, מוכר ובעל רישיון לעבוד בתחום הבניה. בפנקס הקבלנים תוכלו לאתר מאות קבלנים ורשם הקבלנים הוא הגוף שבעצם מנהל את הפנקס הזה. זכרו! אתם צפויים להשקיע זמן רב, אנרגיה, משאבים והמון כסף בתהליך הבניה ולכן אין להקל ראש בתהליך של בחירת קבלן רשום. כל אדם שמשפץ או בונה בסכום שעולה על 43,000 שקלים חייב על פי חוק לאתר קבלן רשום! ביצוע פרויקט בסכום שעולה על הסכום שצויין שלא על ידי קבלן רשום הוא עבירה על החוק.

קבלן רשום

מה זה אומר קבלן רשום?

לקבלן רשום יש כמה היבטים. ראשית כל מדובר בהיבט בירוקרטי לכל דבר. מדובר באיגוד מקצועי ששייך למשרד הבינוי והשיכון. אותם אנשי מקצוע הפועלים תחת האיגוד תפקידם לתת את הרישיון לקבלנים הפועלים בישראל על פי כל מיני קריטריונים. כדי להפוך ולהיות קבלן רשום עלינו לעבור כל מיני שלבים ולעמוד בכל מיני קריטריונים גם בהיבט של הכשרה מקצועית וגם בהיבט של ניסיון וביצוע פרויקטים בשטח. זוהי הדרך של הממשלה להכריז כי מדובר בקבלן מקצועי, מורשה ובעל הכרה. היבט נוסף הוא בהיבט הצרכני המקצועי. מה זה אומר? כשאני בא לשכור את השירותים של בעל מקצוע שאחראי על בניית הפרויקט החשוב בחיי, אני רוצה לדעת שמדובר במישהו שאני יכול לסמוך עליו.

מה ההבדל בין קבלן רשום לשיפוצים לקבלן רשום לבניית בית או פרויקט מגורים?

ההבדל הוא בסיווג. תחום הבניה מחולק לענפים והרישיון שהקבלן מקבל מרשם הקבלנים הוא לפי התחום שבו הקבלן עוסק. הסיווג הזה הוא קריטי והוא הדרך שלכם לדעת שאתם לא בוחרים קבלן שלא מתאים לצרכים שלכם ולא מסוגל מראש למלא אחר ההבטחות שלו.

לכן, ברשם הקבלנים ישנם סיווגים רבים של סוגי קבלנים. בהיבט של שיפוץ למשל הסיווג הוא מספר 131. לבניה יותר מורכבת בתחום של בניה ראשית, הסיווג הוא 100. יש עוד המון סיווגים שניתן להבין בצורה טובה יותר על ידי צפיה בטבלה מסודרת.

כדי לבחור קבלן רשום, מומלץ קודם כל לבצע השווה ולברר על כמה קבלנים במקביל. תוכלו לעשות זאת דרך המלצות, דרך אנשים שאתם מכירים או פשוט להיעזר ברשם הקבלנים. לאחר מכן, מה שאתם צריכים לעשות הוא בעצם לבקש את מספר הרישיון של הקבלן כדי שתוכלו למצוא אותו בפנקס הקבלנים הנגיש לציבור. קבלן רשום הוא קבלן המחוייב לרמת עבודה מסוימת. הנה כמה סיבות שכדאי לכם לבחור קבלן שהוא רשום, גם אם אתם מבצעים פרויקט שיפוץ ולא בניה.

קבלן רשום הוא:

  1. שהוכיח את שנות הניסיון שלו לרשם הקבלנים
  2. שהוכיח את רמת המקצועיות שלו לרשם הקבלנים
  3. שמסוגל להתמודד עם בלתמ“ים שעלולים לצוץ בבניה או בשיפוץ
  4. שבקיא בתחום העבודה לה אתם זקוקים בפרויקט שלכם

חשוב להבין כי כמו בכל תחום, גם בתוך רשם הקבלנים יש קבלנים שהם פחות מקצועיים ויאכזבו אתכם בתהליך לעומת קבלנים יסודיים ומקצועיים. אנשים רבים נוטים לבחור קבלן לפי חיבור אישי, תקשורת ולא לפי ניסיון פרקטי בשטח. הכינו טבלה מסודרת וכתבו בה את כל הקריטריונים שחייבים להנחות אתכם בתהליך הבחירה ביניהם שנות ניסיון, פרויקטים לדוגמא, שיח עם לקוחות קודמים, רמת גימור, איכות הבניה, תקציב ורק אז קבלן החלטה לאחר שהשוותם בין 2-4 קבלנים.

 

איך אני הופך להיות קבלן רשום?

קבלנים רבים שואלים כיצד הם יכולים לקבל רישיון קבלן רשום מרשם הקבלנים. ראשית כל, חשוב להבין כי כדי שתוכלו להגיש את הבקשה לקבלת קבלן רשום, עליכם להעסיק בחברה שלכם שני בעלי כישורים: מהנדס בניין או הנדסאי בניין או מנהל עבודה כשבסך הכל אתם מעסיקים שניים כאלה. ההרכב אינו משנה. כלומר אתם יכולים להעסיק שני מנהלי עבודה, שני מהנדסים, שני הנדסאים, מנהל עבודה והנדסאי זה ממש לא משנה. העיקר שיהיו שניים בסך הכל. אחד זה לא מספיק!

 

מה עוד עלי לבדוק לפני שאני מגיש בקשה לקבלן רשום?

מדריך קבלן רשוםאחרי שבדקתם שאתם מעסיקים שניים מאותם בעלי כישורים, עליכם לבדוק כי כל הניסיון שלהם חייב להיות אצל קבלנים רשומים אחרים שיש להם רישיון ושהרישיון שלהם הוא בדיוק באותו ענף כמו שאתם עוסקים. זה לא מספיק שהם בעלי מקצוע, הם חייבים את הניסיון הדרוש טרם אתם מעסיקים אותם. כלומר, אם אתם רוצים לקבל תעודת קבלן רשום בסיווג 100 שמוגדר כענף ראשי לבניין, גם העובדים שאתם שוכרים את שירותיהם עבדו בעבר אצל קבלנים רשומים שהסיווג שלהם הוא 100.

 

בדרך להיות קבלן רשום חוקים שאתם חייבים להכיר

מבחינת תקופת הניסיון, מהנדס בניין צריך שנתיים ניסיון בתוך החמש שנים האחרונות והנדסאי בנים 4 שנים בתוך 8 האחרונות. מנהל עבודה צריך להיות חתום במשך 72 חודשים – 6 שנים מתוך 10 השנים האחרונות. מנהל עבודה חייב להיות חתום באתרים בתור מנהל עבודה. הבדיקה נעשית באתר האינטרנט של משרד העבודה. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להקליד את התעודת זהות ואז תוכלו לראות בדיוק איפה הוא עבד ובאיזו תקופה והאם האנשים שאצלם הוא עבד הם קבלנים רשומים.

אם יש לכם שניים שמתאימים, אתם צריכים להבין שהם יכולים לחתום ולהיות רשומים רק אצלכם ולא אצל קבלן רשום נוסף. מהרגע שהם חתומים אצלכם, עליכם יהיה להמשיך ולהעסיק אותם כל עוד יש לכם רישיון קבלן רשום. אם אחד מהם עוזב, עליכם למצוא מישהו במקומו והרשם בודק את זה. זמן קבלת הרישיון נע בין 3-5 חודשים כשרשם הקבלנים עלול לעשות כל מיני בעיות ולכן חשוב להכיר את התהליך ובעיקר להיות סבלניים. ניתן לזרז את התהליך בעזרת חברה מקצועית המתמחה בהוצאת רישיון קבלן רשום. אין צורך בניסיון קודם, מספיק שאתם מעסיקים את אותם בעלי מקצוע ועל זה התהליך מבוסס.

 

דרכים לקבלת קבלן רשום

קבלנים רבים שעדיין לא עברו תהליך של קבלן רשום שואלים את עצמם מה הדרך הטובה ביותר לעשות זאת. מדובר ברישיון בענף הבניה שנקרא גם רישיון 100 ג‘1. אותו רישיון שמאפשר לבנות עד 4.3 מליון שקל. רישיון שהרבה קבלנים חפצים בו. יש שתי דרכים עיקריות שמאפשרות לנו לקבל את הרישיון.

  1. קבלת רישיון על פי הכישורים – אם אתם מהנדסים, הנדסאים או מנהלי עבודה, אתם יכולים לקבל את אותו רישיון. אבל זה לא מספיק. אתם צריכים את אותו רישיון שתיארנו קודם לכן בהתאם לשנים הרלוונטיות. אותו ניסיון חייב להיות ניסיון ביצועי בשטח עם קבלנים רשומים. כשאתם מכינים את הבקשה עליכם לעבור על כך פרויקט ופרויקט ולהבין האם הוא נעשה בהתאם לקריטריונים ולתנאים של רשם הקבלנים. בחמש השנים האחרונות יש כל מיני החמרות בנושא. המטרה של ההחמרות הללו היא משום שמדובר בתחום בעל חשיבות קריטית ממש ולכן על הקבלן שמיועד להיות קבלן רשום חייב לעמוד בקריטריונים מאוד מחמירים. הרשם רוצה שהקבלנים הטובים והמקצועיים ביותר יהיו רשומים ברשם הקבלנים.
  2. קבלת רישיון על פי כישורי העובדים שלכם – ממש כמו שתיארנו בחלק הראשון של המאמר. עליכם להעסיק שני בעלי תפקידים או כישורים שעל סמך אותם כישורים תוכלו לקבל את הרישיון. להם יש את הניסיון הרלוונטי, את הניסיון הביצועי וכך דרכם ניתן להגיש בקשה לרישיון.
  3. קבלת רישיון על בסיס חברה משפחתית – בנוסף, ניתן להגיש את הבקשה על סמך חברה משפחתית. למשל, אם יש אב ובן, זוג ואז מספיק שרק אחד מבעלי התפקידים יהיה בעל הניסיון.

לסיכום, הגשת בקשה לקבלן רשום הוא תהליך, פרוצדורה המתבססת על מגוון של קריטריונים ויש לשים דגש שאנו עומדים בכולם. ניתן לקצר תהליכים ולחסוך זמן רב אם רק נבחר להיעזר בחברה מקצועית או משרד עורכי דין המתמחים בתהליך של רישום קבלנים ברשם הקבלנים.

על פי חוק משנת 1969 ותקנות שונות שהתפרסמו  על ידי הכנסת לאחר מכן לאורך השנים, על כלל הקבלנים העוסקים בבניה משמעותית להיות בעלי תואר קבלן רשום. ב'פנקס הקבלנים' אותו מנהל רשם הקבלנים ובו רשומים כלל הקבלנים הרשומים בישראל יש כ-10,000 קבלנים רשומים. מנגד, מחוץ לפנקס יש כמות אדירה של קבלנים שאינם רשומים בו. מה מביא קבלנים רבים כל כך להימנע מהאפשרות להיכלל בפנקס, להפסיד מכרזים ולהיות מוגבלים בהתפתחות העסק?

 

קבלן רשום הנדסאי בניין

דרך החתחתים

התשובה לשאלה הזו מורכבת מ-2 סיבות עיקריות. תהליך הרישום לקבלת רישיון אצל רשם הקבלנים אינו פשוט כלל ועיקר. הוא דורש איסוף חומר מדוקדק מהעבר, מילוי טפסים רבים בצורה נכונה, זימונים לוועדות ועוד דברים רבים מהותיים ונחוצים לצד הרבה בירוקרטיה טבעית. רבים מן הקבלנים אינם מוכנים נפשית לגשת בכלל לתהליך. מה שלצערנו הם אינם יודעים, כי קיימים חברות המתמחות בדיוק בפתרונות ובניהול התהליך כולו מא' ועד ת'. הקבלן יושב ב"רגל על רגל" והם מסדרים לו את כל התהליך.

הסיבה השנייה המונעת מקבלנים רבים לגשת להירשם כקבלנים רשומים היא פשוטה הרבה יותר. כדי להימנות על הקבלנים הרשומים, על הקבלן להיות בעל השכלה מוכחת מאת מוסד מקובל, לכך שהוא סיים לימודים כמהנדס, הנדסאי או שימש כמנהל עבודה. יתרה מזו, עליהם לשמש כמהנדס במשך שנתיים מתוך חמש האחרונות או כהנדסאי במשך 4 שנים מתוך 8 האחרונות או כמנהל עבודה בשטח במשך 6 שנים מתוך 12 האחרונות. אלו תנאים מגבילים מאוד. באופן טבעי, לא כל מי שעוסק בבניה, בהכרח גמר למשל לימודי הנדסה בטכניון. תנאים אלו משאירים קבלנים טובים, מוכשרים ואמינים- מחוץ למשחק וגורמים להם, לכאורה, לעבוד באופן לא חוקי.

בעיה כזו של מחסור בהשכלה לפי הנדרש בחוק, אי אפשר לבטל בהינף יד. גם ללכת כעת וללמוד הנדסאות בנין במשך כמה שנים זה לא כ"כ רלוונטי. הקבלנים לא יכולים לנטוש את העסק שלהם ולצאת ללימודים ארוכים, קשים ומתישים, שנים אחרי ש"שריר הלמידה" שלהם שכח הכל. אז מה עושים? מוותרים. ובכן, שוב טעות. חברה חיצונית לא יכולה לפתור תמיד הכל אבל היא כן יכולה לייעץ לך , כיצד להביא לפתרונה, למשל בעיה שכזו.

 

 

קבלן רשום, הנדסאי בנין והגדרות

כיום, קבלן יכול להפוך לקבלן רשום, גם אם בהשכלתו וניסיונו הוא אינו עומד בדרישות החוק היבשות. איך? הוא פשוט צריך להעסיק 2 אנשים שכן עומדים בדרישות. כל כך פשוט וכל כך אלגנטי. כמובן, שהם חייבים להיות כזרועו הישירה של הקבלן. הם חייבים להיות בשטח, להיות מועסקים אצלו בכפוף לתלוש שכר ובאופן בלעדי ולהציג בעצמם את ניסיונם ולייצג את הקבלן בוועדות השונות.

הנה דוגמא פשוטה להבנת העניין. קבלן רשום הנדסאי בנין ועוד פונקציה נוספת מתאימה (מהנדס, הנדסאי נוסף או מנהל עבודה), יכולים לשמש כיחידה אחת. כאשר יש לקבלן עוד שני אנשים מקצועיים ומוסמכים על פי חוק, הם יכולים לשרת את הקבלן ולזכות אותו בתואר הקבלן הרשום. כל עוד, יעסיק בפועל קבלן רשום הנדסאי בניין ומנהל עבודה בשטח, הוא יהיה זכאי להיכלל בפנקס. והיה ויפסיק את עבודתם- תישלל זכותו.

 

חיבור קבלן רשום והנדסאי בנין – יתרונות

זהו שדרוג עצום יכולת של המועמד לסיים בהצלחה את תהליך קבלת הרישיון. מעבר לעובדה של קבלת הרישיון עצמו, החיבור בין קבלן רשום להנדסאי בנין מוסמך או מהנדס, כנציגו, נושא עימו עוד 2 יתרונות: הראשונה היא העובדה שהוא כעת מתהדר ב-2 מומחים לכל דבר ועניין המהווים את הפנים המקצועיות של החברה. זהו יתרון מול כל מי שבוחן אפשרות להתקשר בעבודה עימו.

היתרון השני נובע מעצם העובדה, כי מילוי 2 הפונקציות האלו, מהוות עבורו פתח לקפיצת מדרגה ביכולות החברה לא רק ברמה המקצועית אלא גם ברמה העסקית. השלמת הרישום והקפדה על דרישה לסיווג מקסימלי (גם כאן חברת הליווי לרישום קבלנים יכולה לסייע) יפתחו בפני הקבלן שלל אפשרויות העסקה בליגה של הגדולים. המכרזים יפתחו בפניו. הפרויקטים יהיו גדולים, משמעותיים ומכניסים יותר ולאט לאט, עם הצטברות הניסיון, הוא יכול לשדרג את רמת הסיווג שלו ולהתקדם עוד ועוד.

יובל סגל הינו בעל חברה המלווה ומסייעת לקבלנים להירשם בהצלחה כקבלנים רשומים. יובל וצוות המומחים והיועצים המשפטיים שלו, ישמחו לשתף אותך בעוד דרכים וטיפים שיסייעו בידך להפוך לקבלן רשום על כלל היתרונות הטמונים בכך.

 

 

אחת הסיבות המרכזיות שבגינן קבלנים רבים אינם נכנסים לתהליך של רישומם כקבלנים רשומים היא סיפורים, כן סיפורים. כמו כל יזם שנכנס לתהליך של הקמת מפעל מזון או יזם שפותח עסק חדש, גם בין קבלנים ישנם הרבה סיפורים סביב ההתנהלות הצפויה לכם בתהליך רישום קבלן רשום. בפועל, בתהליך של רישום קבלן רשום תנאים שבהם צריך לעמוד הקבלן הם מאוד ברורים וכל מי שעומד בתנאים הללו, יקבל את הרישיון בלי שום בעיה. השאלה היא האם אתם אכן עומדים בתנאים הללו ומה אתם יכולים לעשות בכדי לעמוד בהם.

מהם התנאים לרישום קבלן?

כידוע, קבלן רשום הוא למעשה המעמד של קבלן שיש לו רישיון לעסוק כקבלן. רישום הקבלן מבוצע על פי שני פרמטרים מרכזיים: סיווג והיקף פרויקטים. הסיווג הוא תהליך שמסווג את הקבלנים הרשומים לפי תחום ההתמחות שלהם וסוג הפרויקטים שבהם הם יכולים לעסוק. כך למשל, קבלן שלד, קבלן גמר, קבלן אינסטלציה, קבלן פרויקטים הנדסיים וכן הלאה. בנוסף לכך, כל קבלן רשום מסווג גם לפי היקף הפרויקטים בהם הוא יכול להיות מעורב. ישנם קבלנים שמסווגים עד פרויקטים בהיקף של 200 אלף שקלים בעוד אחרים יכולים לעסוק בפרויקטים של מעל 20 מיליון שקלים. שני פרמטרים אלה מגדירים את התחומים שבהם מורשה הקבלן הרשום לקחת חלק.

כאמור, בתהליך של רישום קבלן רשום תנאים הם דבר מאוד ברור אם כי גם מאוד מפורט. ככלל, הפרמטרים המרכזיים ברישום קבלן הם הניסיון שלו וההשכלה הרשמית שלו. קבלן רשום חייב לאחוז בהשכלה רשמית בתחום ההתמחות שלו, קרי בתחום בו הוא יסווג כקבלן רשום. בנוסף לכך, נדרש הקבלן לעמוד בקריטריונים של ניסיון, ואלו יכולים להשתנות מאוד בהתאם לרקע ממנו מגיע הקבלן. כך למשל, פועל שרוצה להפוך בקבלן יצטרך להציג את הניסיון המקסימלי הנדרש לצורך רישום קבלן. לעומתו, מנהל עבודה יידרש לניסיון קצר יותר ואדריכל שמבקש לקבל רישיון קבלן, יצטרך לעמוד בקריטריון נמוך אף יותר מבחינת היקף הניסיון. מאחר ותנאים אלה יכולים להשתנות עבור כל אדם המבקש רישיון קבלן, אין טעם להציג אותם פה בפירוט, גם כדי לחסוך את כל העניין של "סיפורים" מיותרים וגם כדי שתדעו בדיוק מה נדרש מכם.

 

 

מה עושים אם לא עומדים בתנאים?

כפי שאמרנו קודם לכן, בתהליך של רישום קבלן רשום תנאים לביצוע הרישום הם מאוד ברורים עבור כל מבקש ומבקש. זה אומר שאם אתם עומדים בתנאים האלה, תוכלו לקבל את הרישיון ללא כל בעיה, אבל זה גם אומר שאם אינכם עומדים בתנאים, לא תוכלו לקבל את הרישיון בשום מצב. מה עושים במצב כזה? פשוט מאוד מבצעים את מה שנדרש כדי להשלים את החוסרים בתנאים. כך למשל, אם חסרה לכם השכלה רשמית בתחום ההתמחות שלכם, תוכלו להשלים אותה במסגרת קורסים ייעודיים לאנשים המבקשים לקבל מעמד קבלן רשום. קורסים אלה נערכים על ידי מוסדות לימוד מוכרים על ידי משרד העבודה והרווחה ומעבירים את הלימודים בהיקף המינימלי המתחייב מהוראות המחוקק. תוכלו לקחת גם קורסים נרחבים יותר שכוללים בתוכם מעגלי ידע רחבים יותר וגם נמשכים זמן רב יותר, אבל אם אתם מחפשים את הערוץ הקצר ביותר, תוכלו לעשות זאת דרך הקורסים הייעודיים.

אם חסר לכם ניסיון בתחום, לא תהיה לכם ברירה אלא להשלים את הניסיון החסר שלכם. סביר להניח שיש לכם כבר ניסיון בתחום הבנייה וכבר עסקתם בתחום זה, נסו לגייס אישורים על כל העיסוקים שהיו לכם בעבר בענף והשלימו את החסר.

קבלן רשום תנאיםקבלן רשום תנאים

יותר ויותר קבלנים ברחבי ישראל מקבלים בשנים האחרונות את ההחלטה להוציא רישיון קבלן ולהפוך לקבלנים רשומים. מאחורי החלטה זו עומדות סיבות איתנות ומובהקות, שעליהן נעמוד בשורות הבאות. יחד עם זאת, רישיון קבלן הוא לא רק עניין פרוצדורלי וכמו כל רישיון, מבקש הרישיון חייב לעמוד במספר תנאים בכדי להיות זכאי לו. במקרה של קבלן רשום תנאים אלה כוללים בעיקרם הסמכה מקצועית רשמית וניסיון מקצועי מינימלי לצד תנאים היקפיים נוספים בהם צריך לעמוד הקבלן. על הסיבות להפוך לקבלן רשום ועל התנאים בהם תצטרכו לעמוד בכדי לעשות זאת, מספרים לכם בשורות הבאות המומחים של חברת יובל סגל, המלווה קבלנים בכל רחבי הארץ בתהליך בקשת רישיון קבלן.

 

 

מה גורם לקבלנים רבים להוציא רישיון קבלן?

ובכן, הסיבה הראשונה שלמעשה מנחה את התהליך כולו היא, שזה מה שדורש החוק. על פי החוק במדינת ישראל, חייב כל קבלן המבצע עבודות קבלניות להחזיק ברישיון קבלן תקף. מעבר לעניין החוקי, עמידה בהוראות החוק מהווה בדרך כלל תנאי מרכזי לעוד שורה של אפשרויות צמיחה והתפתחות ולא רק בענף הבניין וזה מה שמייצר עוד שורה של סיבות טובות להוציא רישיון קבלן. כך למשל, קבלן מוכר לעבודות ממשלתיות , כזה שרוצה להשתתף במכרזים ממשלתיים, מכרזים ציבוריים ומכרזים של חברות גדולות חייב להחזיק ברישיון קבלן. קבלן שרוצה לפנות לכלל האוכלוסייה ולהרחיב את קהל היעד שלו חייב להחזיק ברישיון קבלן. קבלן שרוצה לגבות מחירים גבוהים יותר שבאמת משקפים את המקצועיות והמאמץ שלו, חייב להחזיק ברישיון קבלן. קבלן שרוצה להימנע מתביעות משפטיות, סנקציות אכיפה ועוד שלל בעיות מול רשויות וגורמים שונים, חייב להחזיק ברישיון קבלן. אז זה נכון שבהוצאת רישיון קבלן רשום תנאים מסוימים יכולים לייצר אתגר, אבל אין שום דבר באתגר הזה שמשתווה לערך המתקבל לאחר קבלת הרישיון ואת זה יודע כל קבלן ולבטח כל קבלן רשום.

 

 

מהם התנאים בהם תצטרכו לעמוד בכדי לקבלן רישיון קבלן?לימודי קבלן רשום

ובכן, לצורך הוצאת רישיון קבלן רשום תנאים מסוימים חייבים לקבל מענה ואלו מפורטים בחוק רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות ובתקנות החוק. כאשר אתם מגישים בקשה לקבלת רישיון קבלן, בקשה זו צריכה לכלול שורה של אסמכתאות המעידות על עמידתכם בתנאים הנדרשים. תנאים אלה עוסקים בסוגיות חשבונאיות, שירותיות, מקצועיות וכדומה אבל בעיקר מדובר בשני תנאים מרכזיים, שיוצרים את האתגר המשמעותי ביותר עבור מרבית הקבלנים: על הקבלן להיות בעל הסמכה מקצועית ממוסד לימודים רשמי ומוכר ועליו להיות בעל מינימום שנות ניסיון מקצועי בתחום המקצועי שלמד. אם אינכם עומדים באחד מן התנאים הללו, לא תוכלו לקבל רישיון קבלן.

הסמכה מקצועית

על פי התקנות בחוק חייב הקבלן להציג אסמכתא להשלמת לימודים רשמיים במוסד לימודים מוכר באחד מהתחומים הבאים: מהנדס בניין, אדריכל, הנדסאי, טכנאי בניין או מנהל עבודה. מן הסתם, קבלן המבקש להפוך לקבלן רשום בתחום החשמל, צריך להשלים לימודים בתחום החשמל וכך גם לגבי אינסטלציה ותחומי קבלנות אחרים.

ותק מקצועי

בהתאם לסוג ההשכלה של המבקש, נקבע גם המינימום הנדרש של ותק מקצועי. כך למשל, מהנדס ואדריכל נדרשים למספר הקטן ביותר של שנות ניסיון בעוד מנהל עבודה נדרש למספר הגדול ביותר של שנות ניסיון. בתהליך של הוצאת רישיון קבלן רשום תנאים אלה אינם ניתנים לדיון או מיקוח ועל הקבלן המבקש לעמוד בשניהם בצורה מלאה ומשכנעת.

קריטריון חסר

במידה ואינכם עומדים, אפילו באחד משני הקריטריונים הללו, יהיה עליכם להשלים את הקריטריון החסר על מנת להגיש בקשה נוספת לבחינת רשם הקבלנים. בשלב הזה, ישנה חשיבות רבה מאוד לייעוץ מצד גורם מקצועי המתמחה בתחום הזה של רישום קבלנים ויכול להמליץ לכם על מוסדות לימוד ומסלולי לימוד שבהם תוכלו להשיג את ההסמכה הנדרשת על פי חוק בזמן הקצר ביותר ובמסלול הקל ביותר. כמו כן, ישנם חישובים שונים שניתן לעשות בשילוב שבין הניסיון ובין ההסמכה המקצועית וגורם מקצועי המעורה בתחום זה, יכול לסייע לכם מאוד בהיבט זה.

מסלול חלופי

מה התנאים לקבלן רשום

לבסוף, לצורך קבלת רישיון קבלן רשום תנאים מרכזיים אלה יכולים להתמלא גם במסלול חלופי שבו בוחרים קבלנים רבים. במסלול הזה, גם אם הקבלן עצמו אינו עומד בתנאים הנדרשים, הוא יכול לשכור עובדים שכן עומדים בהם ועל בסיסם יוענק לו הרישיון. כך למשל, תוכלו לשכור מהנדס בניין בעל שנות הניסיון הנדרשות וכל עוד תמשיכו להעסיק את המהנדס או כל מהנדס אחר שעומד בקריטריונים הללו, תוכלו ליהנות ממעמד של קבלן רשום.

כאמור, בכדי להבטיח שאתם מכירים את כל האפשרויות ויכולים לבחור באפשרות הנוחה והמתאימה לכם ביותר, חשוב שתעברו את התהליך בסיוע גורם מקצועי מלווה וזה בדיוק המקום בו נכנסת לתמונה חברת יובל סגל, המלווה קבלנים בתהליכי רישום בכל התחומים ובכל רחבי הארץ. בחברת יובל סגל תוכלו למצוא צוות של אנשי מקצוע מנוסים ומיומנים, שמכירים את עולם רישום הקבלנים לפניי ולפנים כמו גם את כל התנאים הנדרשים לרישום ויעשו את כל הנדרש על מנת להשלים עבורכם את המשימה בזמן הקצר ביותר ובדרך המהירה ביותר.

אז מה היה לנו בכתבה:

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:
053-3564128

התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!