רשם הקבלנים פנקס הקבלנים 
כולכם בטח שמעתם בשלב כזה או אחר את המושגים רשם הקבלנים, פנקס הקבלנים או קבלן רשום וככל הנראה לא ידעתם למה הכוונה יותר מידי לעומק ויכולתם רק לשער. אז קודם כל נעשה קצת סדר בכל המושגים האלה כדי שתבינו את הרקע למאמר. נתחיל בכך שנגדיר שקבלן רשום הוא קבלן הרשום בפנקס הקבלנים ששם למעשה מאוגדים כלל הקבלנים שעובדים על פי החוק. כאשר אתם מתקשרים בחוזה עם קבלן שלא רשום בפנקס הקבלנים אתם מסתכנים בכך שבמקרה של תביעה בגין רשלנות או אירוע בטיחות הביטוח שעשיתם, או שהקבלן עשה, לא יהיה תקף. מעבר לכך, ייתכן ומדובר בקבלן חאפר שאינו עובד על פי התקנים הקבועים בחוק אך מאידך ייתכן ומדובר בקבלן שכן היה רשום בפנקס הקבלנים אך שכח לשלם את האגרה השנתית ועצם זה נגרע מפנקס הקבלנים. לכן חשוב לפני כל בחירה של קבלן לבחון האם הוא רשום בפנקס הקבלנים ואם לא, מומלץ לא להתקשר איתו בחוזה או לחילופין לוודא אם הוא מתכוון לחדש את הרישום שלו על ידי תשלום אגרה. רשם הקבלנים הוא גוף של משרד הבינוי והשיכון שאחראי לנהל את פנקס הקבלנים כמו גם לוודא כי הליך הרישום תקין, חידוש הרשיון תקין כמו גם התליה ושלילה של הרישום בפנקס.
איזה מידע נוכל לקבל מפנקס הקבלנים?
אז כפי שציינו קודם לכן פנקס הקבלנים מאגד בתוכו את כלל הקבלנים הפועלים באישור במדינת ישראל כאשר כיום חברים כעשרות אלפי קבלנים רשומים. קודם כך תוכלו להבין אם הקבלן בו אתם מעוניינים לביצוע הפרויקט הינו קבלן רשום על ידי חיפוש פשוט בעוד שאם אתם לא מוצאים אותו צריכה להידלק אצלכם נורה אדומה שכן הוא ככל הנראה אינו רשום מסיבה כלשהי. בנוסף, תוכלו לראות מהו הסיווג הקבלני של הקבלן בו אתם מעוניינים, שכן חשוב להבין שלא כל קבלן יכול לבצע כל עבודה בכל היקף כספי. בפנקס תמצאו חמש קטגוריות כאשר 1 היא הנמוכה ביותר וקטגוריה 5 היא הגבוהה ביותר כשהסיווג הקבלני קובע מהי התקרה של העבודה בהיבט הכספי אותה יכול הקבלן לקבל על עצמו. הסכום של הקטגוריות השונות משתנה לעת והוא נבחן מחדש כל חצי שנה ומשתנה בהתאם למה שהוחלט במשרד השיכון.
כיצד נרשם לפנקס הקבלנים
הרישום בפנקס הקבלנים הינו תהליך לא ארוך במיוחד אך עליכם להציג לא מעט מסמכים ולכן כדאי לשקול בחיוב שאת התהליך ילווה יועץ מטעמכם או אפילו עורך דין שמתמחה בנושא של רישום קבלנים. ראשית נאמר כי ישנם אנשים שלא יכולים להירשם בפנקס הקבלנים מסיבות כאלה ואחריות כאשר בין המקרים בהם לא תוכלו להירשם בתור קבלן רשום הם במידה והייתם מעורבים בפשיטת רגל, במידה והחברה שלכם נמצאת בהליך פירוק, במקרה והורשעתם במקרה של חריגת בניה או עבירה של תכנון בניה ועוד. כדי להירשם בפנקס עליכם למלא טופס ייעודי כי ברצונכם להירשם בפנקס הקבלנים בתור קבלן רשום ואל הטופס הזה לצרף מגוון רב של מסמכים כמו למשל תצהיר חתום על ידי עורך דין, תעודת עוסק מורשה, תעודה חתומה על היעדר עבר פלילי, צילום של תעודת הזהות של המבקש ובמידה והתהליך של הרישום מבוצע על ידי צד שלישי שמייצג אותנו נצטרך לחתום גם על טופס ייפוי כח.
אנחנו ביובל סגל מתמחים בייעוץ לקבלנים בתהליך הרישום שלהם בפנקס הקבלנים. הניסיון הרב שצברנו יעזור לכם לעבור את התהליך של הרישום בקלות יתרה ובמינימום זמן.